avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Stimati avocati ,

Am fost angajat la avicola Titu din lunguletu jud. DB timp de 5 ani si apoi am luat transferu la alta societate dupa aceia am intrat in somaj , mergand mereu al somaj acolo mi-a cerut cartea de munca pt verificare la Bucuresti la foretele de munca din sectorul 6. In anul 2002 in urcea acestei verificari m-i s-a furate toate actele de identitate impreuna cu cartea de munca si am ramas numai cu carnetul de somaj .
Am recuperat anii de munca de la intreprinderile un de am lucrat in afara de anii de munca de la avicola Titu, cand am fost acolo la presupusa arhiva am primit raspunsul ca arhiva intreprinderi avicola a luat foc si nu s-a mai gasit nici un stat de plata in urma carei dovezi sa arate ca eu am deservit timp de 5 ani avicola Titu.
Cum imi pot recupera acesti ani de munca de la acesta intreprindere si unde ma pot adresa .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 26 Decembrie 2010
Mergeti la Agentia de Prestatii Sociale (fosta Directie de Munca si Protectie Sociala) care va poate ajuta in reconstituirea vechimii in munca.
Pana pe data de 1 ianuarie 2011 cand se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, reconstituirea vechimii in munca se va realiza potrivit procedurii prevazute in acest act normativ.

Asadar, in cazul in care se dovedeste cu acte ca arhivele au fost distruse, se va putea reconstitui activitatea care s-a prestat pe baza unui contract de munca, functia, meseria sau specialitatea.

Reconstituirea se face, potrivit art. 15 alin. (1) din Decretul nr. 92/1976, de catre comisiile care functioneaza pe langa consiliile judetene sau de sector in municipiul Bucuresti.

Actele necesare sunt urmatoarele:
- cerere privind reconstituirea vechimii in munca, adresata comisiei competente, dupa locul unde solicitantul isi are domiciliul,
- inscrisuri din care sa rezulte ca intre partile aratate in cerere a existat un raport de munca,
- dovezi care sa confirme ca nu s-au putut obtine actele necesare dovedirii situatiilor ce urmeaza a se stabili de catre comisie.

De asemenea, prin cerere se vor indica cel putin doua persoane pentru fiecare perioada reconstituita, dintre cele care dovedesc cu acte ca au lucrat in aceeasi perioada si unitate cu solicitantul.

Dupa 01.01.2011, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituirea vechimii in munca loredana.m loredana.m Buna seara, am urmatoarea problema: tatal meu este pensionat pe caz de boala, dar nu i s-a luat in considerare la calculul pensiei, 8 ani pe care i-a lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca din ianuarie 2009 nikolee nikolee lucrez de trei ani de zile cu contracte de munca dar prima firma la care am lucrat nu mi-a facut si carte de munca deoarece nu erau disponibile. cand m-am ... (vezi toată discuția)
Societati disparute Claudia Ghioc Claudia Ghioc am pe tatal meu care doreste sa-si depuna dosarul de pensionare la limita de varsta si cum i s-a pierdut carnetul de munca trebuie sa cautam societatiile la ... (vezi toată discuția)